Pallontallaajat.net
Valikko

Indonesian heimo Manggarait asuttavat syrjäistä Wae Reboa

DSC_5895

Maailman suurin saarivaltio pitää sisällään 17 000 saarta. Voit kuvitella, että tänne mahtuu jokaiselle matkaajalle jotain: On suurkaupunkeja, pikkukyliä, autiota rantaviivaa ja heimoja, jotka on löydetty vasta jokunen vuosikymmen sitten.

DSC_5648

Veeran suuri unelma on päästä Papuaan trekkailemaan viikoiksi, nähdä Raja Ampat, Korowait,Waimena ja Baliemin laakso, mutta marraskuussa murtuneelle lantiolle tällainen suunnitelma olisi ollut liikaa. Päätimme siis jättää Papuan siintämään horisonttiin ja etsiä syrjäisen kylän Floresilta.

DSC_5654

Floresin saarella asuu erilaisia etnisiä ryhmiä, joista eräs ovat Manggarait. He asuttavat saaren länsipuolta ja myös Wae Rebon kylää, jonka perusti manggarai nimeltä Empo Maro. Tämä esi-isä purjehti vuosia sitten Sumatralta aina Labuan Bajoon asti. Tarina kertoo, että Empo Maro jatkoi matkaansa, kunnes saapui kylään nimeltä Waraloka.

Tämä ei kuitenkaan reissaukseen mieltyneelle Empolle riittänyt, vaan hän jatkoi reissaamista kylästä toiseen: Mangapa´angiin, Todoon, Popoon, Lihoon, Mofoon, Golo Pontoon, Ndaraan, Golo Pandoon ja Golo Damuun, kunnes päätti vihdoin asettua Wae Reboon, missä hänen jälkeläisensä ovat asuneet siitä saakka.

 

Tarina jatkuu osoitteessa www.beentheredondet.net

DSC_5761

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus