Pallontallaajat.net
Valikko

BALI – kun paratiisi aukeni kaikille

Balia on maalailtu taiteilijoiden inspiraationlähteeksi ja kauneudellaan mykistäväksi paratiisisaareksi. Toisaalta se on saanut haukkumanimen Aussikanaria ja sitä on moitittu liian turistisoituneeksi pystyäkseen tarjoamaan enää mitään aitoa.

1234

 

Saavuimme Balille muutama päivä sitten ja koska mielessäni oli surffaus, majoituimme Legianille, jonka olisi pitänyt olla hieman rauhallisempi kuin kuuluisa Kuta beach. Noh rauhallisuudesta en tiedä, mutta surffausta tuli testattua. Kävelimme aamuseitsemältä rannalle ohi lukuisien turistikrääsäkojujen ja Hellota! huutavien myyjien. Viisi minuuttia myöhemmin makasin jo yksityisopettajan valvovan silmän alla hiekalla surffilauta mahani alla ja punnersin ylös seisomaan yhä uudelleen, kunnes opettaja oli tarpeeksi tyytyväinen ja siirryimme aaltoihin. Helppoa ja mukavaa,palvelu siis, –ei surffaus, joka ansaitsee aivan oman lukunsa.

123

Legianilta matkamme jatkui Ubudiin, taiteilijoiden rakastamaan kaupunkiin, joka nukkuu riisiviljelmien ja -terassien keskellä. On sanottu, että balilaiset ovat tehneet hemmottelusta taidetta ja joka puolella onkin joogasaleja, spa- ja hierontapalveluja tarjoavia hoitoloita ja upeita ravintoloita, joissa voi pohjoismaalaisella lounashinnalla syödä fine dining –henkeen. Kulttuurinnälkäisille täältä löytyy temppeleitä ja taidegallerioita, joiden maalauksissa on kuvattu Bali sata vuotta sitten, ilman turismia ja täynnä balilaisia kaunottaria ja tietysti pelkkä saronki lanteillaan, kuten tuohon aikaan oli vielä tapana. Ubud on viehättävä, mutta aivan täpötäynnä turisteja.

Tarina jatkuu osoitteessa: www.beentheredondet.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus