Pallontallaajat.net
Valikko

Id al-Fitr ja Borobudur

borobudurbudh2

Saavuimme Veeran kanssa Indonesiaan juuri ramadanin alkaessa. Meidän matkaamme se on vaikuttanut hyvin vähän, sillä Surabayaa ja Karimunjawaa lukuunottamatta olemme sattumalta reissanneet paljon muilla, kuin islamistisilla saarilla. Tämän maan uskonnollinen moninaisuus jaksaa hämmästyttää: Katolilaisen tuttavamme Mastinin mukaan on aivan ok, jos löytää seurustelukumppanin eri uskontokunnasta kuin mihin itse kuuluu. Silloin vaan käännytään uuteen uskontoon. Tietysti tämä menee patriarkaalisessa yhteiskunnassa aina miehen uskonnon mukaan. Ulkopuolisen silmin Indonesialainen uskonnollisuus on hyvin harrasta, oli uskontokunta mikä hyvänsä. Lisäksi uskonnollisuus tuntuu olevan melko maltillista.

DSC_8090

On hyvin hämmentävää, että yhteen maahan mahtuu niin monta erilaista näkökantaa. Acehin maakunnassa Pohjois-Sumatralla on tiukan islamistinen sharia-laki, Jakartassa islam yrittää haukkoa happea vaisusti pilvenpiirtäjien ja brändien palvonnan keskellä, Balilla on aivan omanlaisekseen kehittynyt hindulaisuus, Floresilla on hartaasti ristiä heiluttava katolilaisuus, puhumattakaan lukuisista eri puolilla Indonesiaa vaikuttavista animistisista uskomuksista ja näitä harjoittavista heimoista.

DSC_8085

Me suuntasimme kohti Jaavaa ja reissumme loppuosuutta juuri Id-al Fitrin aikaan. Kyseessä on islamilainen juhla, jota vietetään ramadanin, paastokuukauden, päättymisen kunniaksi. Juhla on kolmipäiväinen ja ajoittuu islamilaisen kalenterin kymmenennen eli šawwal-kuukauden alkuun. Juhlapäivien aikana järjestetään virallisia vastaanottoja, vieraillaan ystävien luona, annetaan lahjoja ja käydään sukulaisten haudoilla.

Tarina jatkuu osoitteessa: www.beentheredondet.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus