Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Mount Bromo ja pelastava enkeli - Been there don det
Pallontallaajat.net
Valikko

Mount Bromo ja pelastava enkeli

DSC_8872

Istuskelen terassilla ja naputtelen sormillani pöytää. Tilanne ei näyttänyt muutama päivä sitten toivottamalta, mutta nyt vaihtoehdot ovat käymässä vähiin. Tulivuori Raung purkautuu edelleen ja tuhkapilvet kulkeutuvat Jaavalle aiheuttaen lentokenttien sulkemisia.

Bandar udara tutup? Bukat? ..anelen epätoivoisena hostellimme omistajalta ja saan vastaukseksi vain päänpudistuksia.

Ilma on hiostava ja macbookista kuuluu surullista hurinaa, aivan kuin sekin olisi luopunut toivosta löytää kuljetus Länsi-Jaavalle. Äkkiä välähtää. Toivoni herää ja alan naputtelemaan läpi indonesialaisten tuttavieni listaa. Hostellin omistaja tulee ehdottamaan yksityisautoa meille ja tiedustellessani varovasti hintaa saan melkein halvauksen. Lähes 5 miljoonaa rupiaa neljästä päivästä! Kieltäydyn ja jatkan viestittelyä facebookissa. Ihana Ry’a, jonka luona majoituimme Karimunjawalla vastaa viestiini heti ja lupaa järjestää meille auton! Pelastava enkeli! Hinta on 800 000 rupiaa päivässä, -kiinni veti! Pakkaamme taas ja lähdemme kohti Yogyakartaa eli tuttavallisemmin Jogjaa.

DSC_8991

DSC_8945

Ry’a järjestää kaiken ja seuraavana aamuna tapaa meidät kahvilassa autokuski Donnyn kanssa.

Kaikki on kunnossa ja Donny selittää ystävällisesti, että puhuu vähän englantia ja kännykästä löytyy transla-toor ja naviga-toor. Pian olimmekin jo pakkautuneet autoon ja otimme suunnan kohti Bromon tulivuorta. Ajoimme kymmenen tuntia Jogjasta Bromolle. Riisipeltoja, moskeijoita, kaupunkeja ja kyliä.Ihmisiä roikkumassa bussien kyljistä ja pakkautuneena istumaan autojen katoille. Donny alkoi lopulta ajourakan loppupuolella pilkkimään väsymyksestä ja päätimme etsiä homestayn yöksi. Pilkkopimeällä maantiellä ajaessamme pidimme kovaa meteliä pitääksemme Donnya hereillä. Koitimme Jennan kanssa keksiä mahdollisimman provokatiivisia puheenaiheita, joista väsyneinkin kuski pystyy helposti ilman yhteistä kieltä ymmärtämään keskustelun kontekstin.

*****

DSC_8995

DSC_8911

Ajamme läpi vuorien ympäröimän kylän matkalla Bromolle. Talot on maalattu hempeillä pastellinsävyillä ja ovat suloisia kuin karamellit raikkaassa vuoristoilmassa. Meitä varoiteltiin hyisistä lämpötiloista, mutta ei nyt sentään! Paikallisten suosimille villapipoille ja untuvatakeille ei ole tarvetta: Täällä kylmä ilma vastaa tuulista suomalaista kesäpäivää. Viileän alppimaista tunnelmaa luovat kuitenkin karkkitalojen ympärillä kohoavat valtavat vuoret, joiden huiput ovat peittyneet pilviharsoihin.

Hyppäämme jeeppiin ja ajamme ulos karamellikylästä. Maisemat muuttuvat täysin, kun edessämme aukeaa musta horisonttiin levittyvä laavakenttä. Näyttää kuin olisimme saapuneet vieraalle planeetalle, vaikka itse asiassa olemme yhdellä Indonesian aktiivisista tulivuorista. (Kawae) Mt. Bromo on purkautunut useamman kerran jo 2000-luvun puolella ja viimeisin kuolemanuhreja vaatinut purkaus sattui 2004.

DSC_8877

Tarina jatkuu osoitteessa www.beentheredondet.net

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus