Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Kawae Ijen - eeppisiä vuorenvalloituksia - Been there don det
Pallontallaajat.net
Valikko

Kawae Ijen – eeppisiä vuorenvalloituksia

DSC_9095

Koko reissuporukkamme alkoi olla rähjääntynyt ja tien päällä osumaa saanut. Automatkalla olimme käsitelleet läpi kaikken poliittisesti epäkorrekteimmatkin aiheet ja välillä tunteet autossa kuumenivat kuin tinkimistilanteessa turkkilaisessa basaarissa. Rystyset valkoisina puristimme penkkejä, kun lisäjännityksen loppumatkalle toivat hullut indonesialaiset tiet ja ohitukset. En tiedä kiittääkö Jeesusta, Allahia, miljoonaa hindujumalaa vai äiti Ammaa siitä, että lopulta pääsimme Mount Ijenin juurelle elossa ja saimmepa vielä illallistakin.

Seuraavat tunnit söimme, kulutimme aikaa, toppasimme itsemme yön hyytävää kylmyyttä vastaan ja lopulta painuimme autoon nukkumaan. Jenna torkkui edessä, Veera valtasi välitilan ja minä puristauduin takapenkkien väliin. Auto oli kuin arkkupakastin tähtikirkkaassa yössä ja taisin olla ainoa, joka jääkylmässä autossa lunasti lupauksensa hyvistä unenlahjoista ja nukkui kuin pieni porsas.

DSC_9009

Heräsin pirteänä silmäpussit polvissa roikkuen Jennan ja Veeran jo keräillessä tavaroitaan. Kello oli yksi aamuyöllä. Ajoimme läpi muutaman tarkastuspisteen pimeässä metsikössä, jonka jälkeen olimme perillä. Kapuaminen saattoi alkaa.

DSC_9031DSC_9054

Palkkasimme oppaaksemme entisen kaivosmiehen, joka suurella ylpeydellä esitteli valtavien rikkikuormiensa ruhjomaa olkapäätään. Moni rikkiä kantava kaivosmies tekee kuormankantourakoita enää satunnaisesti ja keskittyy opastamaan turisteja lisätienestejä vastaan. Oppaan palkkaaminen tuntui alkumatkasta hieman turhalta, polun viettäessä loivasti ylöspäin. Opas huudahti meille ja viittilöi kapuamaan korkeammalle. Samassa näimme Raungin tulivuoren, joka edelleen purkautui horisontissa: paksut tuhkapilvet tuprusivat taivaalle ja kraaterin päällä näkyi oranssi hehku, josta lennähteli kipinävirtoja. Näkymä oli pilkkopimeässä aamuyössä mahtipontinen.

DSC_9066

Kiipesimme kiipeämistämme, kunnes saavutimme Ijenin tasanteen huipun ja aloimme laskeutumaan kraaterikkoon. Alhaalla pohjalla aukesi uskomaton näky, sininen liekkimeri eli blue flamesit. Ijenin sisuksista nouseva kuuma rikkikaasu reagoi hapen kanssa ja palamisreaktio nousee pinnalle sinisinä lieskoina. Maagista.

Tarina jatkuu osoitteessa: www.beentheredondet.net

 

DSC_9070DSC_9081

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus