Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Rio de Janeiro pikkurahalla - Been there don det
Pallontallaajat.net
Valikko

Rio de Janeiro pikkurahalla

Rio de Janeirossa nähtävyyksiä riittää ja vaikka kaupunki mielletään usein kalliiksi, on sitä myös helppo ihailla kengännauhabudjetilla. Nämä nähtävyydet ovat joko ilmaisia tai eivät maksa matkaajalle kuin muutaman realin.

Escaderia Selaron

Chileläissyntyisen Jorge Selaronin tunnetuin taideteos, mosaiikkilaatoilla koristellut Selaronin portaat, ovat kenties eräs tunnetuimmista Rio de Janeiron nähtävyyksistä. 11050152_10152921002868612_2954421577461272874_n

DSC_1452Selaron alkoi koristella Lapan kaupunginosassa kotinsa vieressä sijaitsevia portaita keramiikka- ja posliinilaatoilla. Portaiden koristelu vei kaksikymmentä vuotta ja laattoja matkailuun mieltynyt Selaron on käyttänyt koristeluun yli kuudestakymmenestä maasta.

215 Mosaiikkiporrasta ovat kunnianosoitus brasilialaisille ja Rio de Janeirolle. Selaronin portailla vierähtää tovi ympäri maailmaa kerättyjä laattoja bongaillessa.DSC_1489DSC_1529DSC_1469

Portaat olivat todella Selaronin suurin elämäntyö ja mystistä kyllä, taitelija löydettiin itse kuolleena portailta vuonna 2013.

Jardim Botânico

Mikäli kaipaat puistikkoista kävelyretkeä tai omaat muuten vain hortonomisia taipumuksia on tämä Rion kasvitieteellinen puutarha oiva retkikohde. Jardim Botânico ei itsessään niin säväyttänyt, mutta viereinen Parque Lagen 1920- luvun kartano on aivan mielettömän upea. Yllä kohoava Kristuspatsas ja palmujen siluetit valkeana hohtavaa kartanoa vasten pimeässä illassa loivat aivan omanlaistaan tunnelmaa.ParqueLageRioKartanon hulppeat puitteet tajusivat jo Snoop Dog ja Pharrel Williams hitissään Beautiful, jossa jamitetaan juurikin tässä torpassa.

Botafogo Praia Shopping

Täällä jätimme shoppailut vähemmälle ja suuntasimme suoraan ostoskeskuksen katolla sijaitsevalle näköalaterassille. Näkymät ovat postikorttimateriaalia ja eräänä sateisena päivänä palasimme tänne vain kiertelemään ja käymään elokuvissa.10374846_10152923928633612_8249513551637084757_n

Lagoa Rodrigo de Freitas

Rion laguuni, jonne perheet tulevat viikonloppuisin hengailemaan, piknikille, tapaamaan ystäviään, viettämään lastensa syntymäpäiviä.. Laguunilta olisi voinut vuokrata polkuveneen, mutta me keskityimme ihailemaan maisemia ja herkuttelemaan brasilialaisella ruoalla.

Mikäli mahdollisuus järjestyy, suosittelen kuokkimaan brasilialaisilla syntymäpäiväjuhlilla! Me menimme Pedron ja Irinan siivellä eräille synttäreille ja meno oli mahtavaa. Pöydät notkuivat ruokaa, päivänsankarille laulettiin yhdessä pitkään ja hartaasti sekä hänestä kerrottiin erilaisia kaskuja. Loppuillasta kaikki katsoivat yhdessä telenovelaa kommentoiden äänekkäästi dramaattisia juonikuvioita. Oli sarjan päätösjakso, joka keräsi sohvalle vierekkäin jännittämään kahdeksankymppiset mummelit ja teinipojat. Loppuratkaisun selvittyä kaikki takoivat onnellisina toisiaan selkään. En olisi malttanut lähteä kotiin lainkaan! Tämä meno oli kaukana suomalaisista kakkukahveista, jossa porukka pönöttää hiljaa päivänsankarin ympärillä.

Tarina jatkuu osoitteessa: www.beentheredondet.net

 

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus