Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Carioca: Päivä Riossa - Been there don det
Pallontallaajat.net
Valikko

Carioca: Päivä Riossa

Koko tarina osoitteessa: www.beentheredondet.net

Carioca on portugalinkielinen termi, jolla viitataan Rio de Janeiron syntyperäisiin asukkaisiin. Cariocan viljelyä kuulee Riossa usein ja myös hostimme ovat silminnähden ylpeitä kotikaupungistaan ja lukeutuessaan paljasjalkaisiin riolaisiin, cariociin. Asuessamme heidän kanssaan saimme elää hetken cariocan elämää Rio de Janeirossa. Tämä on päivä Riossa. 

Heräämme ja sammutan toisen kahdesta täydellä teholla puhaltavasta tuulettimesta. On vasta varhainen aamu, mutta lämpötila on jo noussut huitelemaan yli kolmenkymmen asteen. Rapsuttelen Amia, Pedron ja Irinan bullterrieriä hetken.

Irina on jo lähtenyt töihin ja vienyt aina niin hymyilevän pikkuisen Lorenzon matkalla päiväkotiin. Äitiysloma Brasiliassa kestää neljä kuukautta, mutta Irinan äiti pystyi hoitamaan Lorea kun Irina palasi töihin. Työpäivät ovat pitkiä, aamuisin töihin lähdetään seitsemältä ja iltaisin palataan seitsemältä.

Minä ja Veera lähdemme lähileipomoon, josta haemme aamupalaksi aina samanlaista leipärullaa ja Acai marjoista tehtyä mehua. Leipomon myyjä tunnistaa meidät jo hyvin ja epämääräisellä espanja-portugali kielisotkulla hoidamme asiamme.

Kiia ja ami

DSC_1406

DSC_1552

Pedron ja Irinan koti sijaitsee aidatulla asuinalueella Tijucassa, Pohjois- Riossa. Meillä on omat avaimet, joiden avaimenperä julistaa ”Você é Especial”. Rion kadut ovat vanhoja, värikkäitä, viidakkomaisia ja täynnä nähtävää. Kävelimme paljon Riossa ollessamme ympäri Tijucaa.

Varomme jokaisissa liikennevaloissa hulluna kaahaavia autoja ja busseja ja saavumme perille portista. Naapureita tervehdimme matkalla Bom dia! ja iltapäivisin tietysti Boa tarde!

Lähdemme pian uudestaan liikenteeseen. Pohdiskelemme hetken jaksammeko mennä metrolla, mutta mukavuudenhalumme voittaa ja tilaamme taksin 99taxi -appsista. Pian sovellus hälyttää taksin saapuneen ja saamme kuljettajan tiedot puhelimeen.

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus