Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Rio de Janeiro -Elämää postikortissa - Been there don det
Pallontallaajat.net
Valikko

Rio de Janeiro -Elämää postikortissa

Lue koko tarina osoitteessa: www.beentheredondet.net

Rio de Janeirossa halusimme toki kiertää nähtävyyksiä, mutta miltään välttämättömyydeltä tämä puuha ei Cidade Maravilhosassa tuntunut. Rio de Janeiro on varsinainen nähtävyys jo itsessään! Eniten Rion nähtävyyksistä olisimme varmasti saaneet irti vuokraamalla helikopterin ja pörräämällä puoli tuntia ympäri kaupunkia, Kristuspatsasta ja Sokeritoppavuorta kuvia räpsien.

Helikopteri ei aivan sopinut budjettiimme, joten kiersimme Rion nähtävyydet ihan perinteiseen tyyliin:

Christo Redentor, Kristuspatsas

Ylös Corcovadovuorelle kuljetaan ihanalla vanhalla raitiovaunulla, joka liikennöi säännöllisesti. Matkalla kannattaa varoa perinteisiä huijausyrityksiä mm. klassinen ”ratikka meni jo, mutta ei hätää, myyn teille paikan bussistani”...Näihin hintavempiin yksityisbusseihin eräs varsinainen Juudas yritti saada meidät lankeamaan. Moiset sanasepot ja pyrkyrit ovat todellinen reissaajan vitsaus ympäri maailmaa. Matka kannattaa yksityisbussien sijaan taittaa sademetsän näköisessä puistikossa vuorenrinnettä ylös raitiovaunulla kohti Jeesusta.

Brasilian ikonisin nähtävyys on Rion kaupunkisiluetista ja postikorteista tuttu Kristuspatsas. Tämä lähes nelikymmenmetrinen Jesse levittää kätensä 710 metriä korkean Corcovadovuoren huipulta yli Rio de Janeiron ja ottaa tyynesti vastaan juurelleen saapuvat katoliset, ateistit, turistit, pyhiinvaeltajat, nunnat ja huijarit. Melko monta porrasta Jeesuksen helmoihin saa kiivetä: Mikäli kunto ei kuitenkaan meinaa kestää taivaallista näkyä, voi pyhiinvaelluksen viimeiset metrit hurauttaa kätevästi liukuportailla. Melko moneen valokuvaankin Kristus suostuu ja Corcovadovuoren huipulla käy kuhina kun väki poseeraa Jeesuksen edessä autuaasti käsiään levitellen.

Kristuksen juurella olo on pieni ja häkeltynyt. Kaikessa pyhyydessään tämä vaikutusvaltainen hahmo katselee väkijoukon päiden yli alla lepäävää Rioa. Patsas on brasilialaisille suuri ylpeyden aihe ja se on jo kertaalleen koonnut koko kansan yhteen tekemään ihmeitä, kun vuonna 2007 yli kymmenen miljoonaa brasilialaista äänesti sen maailman seitsemän ihmeen joukkoon.

Kristus on nyt kolmas maailman seitsemästä ihmeestä, jonka olemme nähneet.
DSC_0814

Pão de Açúcar, Sokeritoppavuori

Sokeritoppavuorelle kuljimme köysihisseillä. Alemmalle vuorelle pääsee myös kävellen, kuulema paikka on suosittu sunnuntailenkkeilykohde riolaisille. Meidän onneksemme sää ei ollut liian pilvinen, vaan vuori näkyi hyvin köysiradasta matkalla huipulle. Huipulla törmäsimme marmonettiapinoihin, jotka sangen tuttavallisesti kurkkivat meitä puunlatvuksista.DSC_0820

Sokeritoppavuoren takana sijaitsevalta Praia Vermelhalta on upeat näkymät vuorelle. Ranta oli typötyhjä ja vesi puhdasta. Vermelhalla tuli polskittua Atlantin viileistä aalloista huolimatta enemmänkin.

DSC_0823

Edellinen viesti

Saatat myös pitää näistä

1 kommentti

  • Vastaa mariettejulia helmikuu 16, 2016 19:41

    Oih miten upeat maisemat!! 🙂

  • Jätä vastaus